Farmaciola

COM FER UNA FARMACIOLA PER VIATJAR AMB SEGURETAT

Quan ens disposem a emprendre un viatge, és important estar preparats per afrontar qualsevol imprevist de salut. Una farmaciola ben equipada pot ser el millor company de viatge, que garantirà que estiguem preparats per afrontar situacions comunes com el mal de cap, la indigestió o les petites lesions.

Avalua les teves necessitats

Abans de començar a emplenar la teva farmaciola, fes una llista de les teves necessitats específiques. Pensa en els problemes de salut més comuns que puguis experimentar durant el viatge i quins medicaments o productes podrien ajudar-te a resoldre’ls. Això pot incloure analgèsics, antihistamínics, cremes per a picades d’insectes, medicaments per a la indigestió i material per a les cures. A més, si estàs en tractament crònic per algun procés (hipertensió, diabetis, hipotiroïdisme…), calcula les dosis de medicació que necessitaràs durant les vacances.

Medicaments bàsics

Assegura’t d’incloure analgèsics com l’ibuprofèn o el paracetamol per al dolor o la febre. També és útil portar antihistamínics per a les al·lèrgies, antidiarreics i laxants suaus per a problemes digestius, així com medicaments per al mareig si has viatjar en transport públic o en vaixell.

Material de primers auxilis

Una farmaciola de viatge ha de contenir benes, gases estèrils, adhesius per a ferides i tisores petites. Aquestes eines bàsiques t’ajudaran a tractar petites lesions i protegir-les adequadament.

Antibiòtics i medicaments prescrits

Si prens medicaments regularment, assegura’t de portar-ne prou per a la durada del viatge. És aconsellable portar una còpia de les receptes mèdiques en cas que sigui necessari adquirir medicaments addicionals durant el viatge. També pot ser útil tenir a mà antibiòtics de banda ampla prescrits pel teu metge per tractar infeccions comunes.

Productes addicionals

Altres articles útils que convé incloure-hi són protector solar, repel·lent d’insectes, aigua oxigenada, guants i desinfectant de mans.

 

Assegura’t de revisar i actualitzar la teva farmaciola abans de cada viatge per garantir que tinguis tot el necessari i treure’n medicaments caducats. Consulta el teu metge o professional de la salut per obtenir consells específics basats en les teves necessitats individuals. Amb una farmaciola ben equipada, podràs gaudir del teu viatge amb tranquil·litat.

/ Blog / Tags: , , ,