Noia en un paisatge estiuenc agafant la seva bicicleta de carretera

ESTIU ACTIU I SEGUR: CONSELLS PER AL BENESTAR FÍSIC DURANT LES VACANCES

L’estiu és una època magnífica per gaudir de l’aire lliure i realitzar una gran quantitat d’activitats. Però per assegurar-te que gaudeixes d’un estiu saludable, segur i amb benestar físic, és important prendre algunes precaucions essencials.

Evita l’exposició intensa al sol

Durant les hores de màxima insolació (de 12h a 18h), intenta evitar activitats físiques intenses a l’aire lliure. Aquest és el moment més càlid i pot ser perillós per a la teva salut. Opta per fer exercici abans o després d’aquestes hores o busca zones amb ombra per protegir-te del sol abrasador.

Hidratació adequada

Mantenir-se ben hidratat és fonamental durant els mesos estivals. Reposa líquids sovint i beu aigua a una temperatura moderada, no gaire freda, per evitar cops de calor i altres problemes relacionats amb la deshidratació.

Roba adequada

A l’hora de realitzar activitats físiques a l’aire lliure, tria roba adequada que permeti evacuar la suor i mantenir-te fresc. Utilitza roba lleugera i de colors clars, que t’ajudarà a reflectir els rajos solars.

Seguretat durant l’exercici solitari

Si prefereixes fer exercici sol o participar en activitats esportives sense acompanyants, pren precaucions addicionals. Porta sempre el teu telèfon mòbil amb càrrega, i informa algú proper sobre la teva intenció i la ruta que planeges seguir. Això facilitarà l’acció ràpida en cas d’emergència.

Atenció als senyals del cos

Presta atenció al teu cos mentre fas exercici o gaudeixes d’activitats a l’aire lliure. Si en algun moment tens mareig, nàusees o sensació de debilitat, busca immediatament l’ombra i descansa. Truca a algú proper perquè et pugui ajudar o, si cal, sol·licita assistència mèdica.

Protector solar i ulleres de sol

Aplica’t protector solar generosament i utilitza ulleres de sol amb protecció UV quan surtis a l’exterior. El benestar físic també passa per protegir-se de la radiació solar.

Precaució amb l’Esport Aquàtic

Si t’encanta practiques esport aquàtic, assegura’t de fer-ho en zones segures i vigilades. Segueix sempre les normes de seguretat i, si és pot ser, banya’t acompanyat d’algun amic o familiar.

Descans i Relaxació

L’estiu és una època per gaudir de moltes activitats, però també és important no sobreexigir-se. No tinguis por de prendre un descans i relaxar-te en algun moment de la teva jornada per reprendre forces.

Recorda que la clau per gaudir de benestar físic a l’estiu passa per escoltar el teu cos, ser conscient dels teus límits i prendre mesures preventives per garantir una experiència estiuenca positiva i segura.

/ Blog / Tags: , , ,