EL BALANÇ SOCIAL DE MUTUACAT
Manresa, 7 de novembre de 2024. Mutuacat ha fet el Balanç Social i compleix per cinquè any consecutiu amb els estàndards ètics de l’Economia Social i Solidària. Aquest informe mesura l’impacte social, ambiental i de bon govern de l’entitat. A més del balanç econòmic, el social és una obligació i també una oportunitat per a les entitats de l’economia social i solidària (ESS). Amb aquest exercici, Mutuacat expressa la seva voluntat de rendir comptes i millorar constantment el seu compromís amb els valors ètics. D’aquesta manera, l’entitat contribueix de manera directa al benestar de la societat.
Efectivament, el Balanç Social és una eina clau per a les entitats de l’ESS. Permet avaluar de forma sistemàtica, objectiva i periòdica aspectes fonamentals de l’entitat, com la democràcia interna, la igualtat, el compromís ambiental i social, així com la qualitat laboral i professional. Aquest procés ofereix un informe complet amb tots els indicadors per mesurar l’aportació de Mutuacat en els àmbits social, laboral, professional i ecològic.
Segons la XES, realitzar el balanç social aporta grans beneficis. Entre aquests, destaca el reconeixement per part d’administracions i ciutadania com a part de l’ESS. També, afavoreix la visibilitat dins el Mercat Social, l’autoavaluació per a la millora contínua i la comunicació transparent dels valors de l’entitat. Gràcies a aquesta eina, Mutuacat pot comunicar amb dades concretes el seu compromís amb l’economia social. Així, pot fer palesa la seva missió de generar un impacte positiu a la comunitat.
L’equip de Mutuacat vol expressar el seu agraïment als mutualistes i treballadors que han fet realitat aquest projecte ètic i sostenible. “Cada any, el balanç social ens reafirma la nostra vocació de servei i el compromís amb assegurances que posen al centre la qualitat de vida i la sostenibilitat”, han declarat des de la Direcció. Amb el balanç social, Mutuacat confirma la seva adhesió als estàndards de l’economia social i solidària, i es consolida com una opció ètica, propera i arrelada a la realitat catalana.