EL COLOR DELS ALIMENTS
Unes Festes plenes de sabor i salut
Les festes nadalenques són sinònim de llum i color, també a la taula. Els aliments de colors vius aporten nutrients essencials i beneficis per a la salut. Per això, és important conèixer a quines propietats quines propietats ofereixen segons el seu color.
Aliments vermells
Els aliments vermells com els tomàquets, les magranes i els pebrots són rics en antioxidants com el licopè i la vitamina C. Aquests nutrients combaten l’envelliment cel·lular, reforcen el sistema cardiovascular i ajuden a mantenir una pell saludable. Afegeix-los als teus àpats nadalencs per donar-hi un toc de vida, ja sigui en amanides, salses o aperitius.
Aliments taronges i grocs
Els aliments taronges i grocs com les pastanagues, les mandarines i les carbasses són rics en vitamina A, betacarotens i antioxidants. Aquestes substàncies contribueixen a una pell saludable, a una bona visió i a enfortir el sistema immunitari. Integra’ls en cremes, purés i postres tradicionals com pastissos de carbassa o taronges caramelitzades.
Aliments verds
Els aliments verds, com els espinacs, el bròquil, els pèsols i l’alvocat, són una font rica de clorofil·la, vitamina K, folats i fibra. Són essencials per a la salut dels ossos, la coagulació sanguínia i el bon funcionament del sistema digestiu. Aprofita’ls en guarnicions, plats principals o batuts verds per equilibrar els àpats festius.
Aliments blaus i morats
Els aliments blaus i morats, com els nabius, les prunes, les mores i les albergínies, aporten antocianines i polifenols. Aquestes substàncies redueixen la inflamació, protegeixen la salut del cor i ajuden a mantenir una bona memòria. Són ideals per preparar postres equilibrats com compotes, batuts o fins i tot amanides amb un toc diferent.
Aliments blancs
Els aliments blancs com l’all, la ceba, els xampinyons i els naps tenen propietats antimicrobianes i reforcen el sistema immunitari. A més, contenen compostos com l’allicina, que ajuden a reduir el colesterol i a millorar la salut cardiovascular. Integra’ls en sopes, guisats o plats calents per aprofitar-ne els beneficis durant l’hivern.
Gaudeix d’una taula plena de color
Durant les festes de Nadal, la varietat d’aliments a la taula no només crea harmonia visual, sinó també equilibri nutricional. El color dels aliments t’ajuda a gaudir de les festes cuidant-te alhora.
A més, si tens dubtes sobre quina dieta seguir, el servei de telemedicina de Mutuacat t’ofereix nutricionistes experts. I, si vols, pots consultar altres articles de salut al nostre blog per descobrir més consells pràctics.
Que tinguis unes festes saludables i plenes de color!