Dona embarassada amb el cinturó de seguretat

CONDUCCIÓ EN L’EMBARÀS: CONSELLS PER GARANTIR LA SEGURETAT DE LA MARE I EL FILL

 

Durant l’embaràs, és important prendre precaucions addicionals per garantir la seguretat tant de la mare com del fill quan es condueix un vehicle. Amb uns ajustos adequats i una atenció especial, es pot minimitzar el risc d’accidents i les possibles lesions. A continuació, es presenten alguns consells útils per a la conducció durant l’embaràs:

El seient

Ajusta l’alçada i la profunditat del seient per evitar que la panxa fregui el volant. Mantenir una distància de 20 a 25 centímetres entre el teu cos i el volant és ideal. Ampliar aquesta distància pot ajudar a prevenir possibles lesions en cas d’accident.

El volant

Si el volant és ajustable en inclinació, dirigeix-lo cap al pit, mai cap al cap o l’abdomen. Durant la gestació, és important adaptar els ajustos del volant i del seient tantes vegades com sigui necessari per acomodar els canvis del cos.

L’airbag

Sobretot, en cap cas s’ha de desconnectar l’airbag. Deixar-lo activat és més segur en cas d’impacte. L’airbag és un dispositiu dissenyat per proporcionar una protecció addicional en cas d’accident, i desconnectar-lo pot posar en perill la seguretat de la mare i el fetus.

El cinturó de seguretat

És crucial utilitzar correctament el cinturó de seguretat durant l’embaràs. La cinta inferior s’ha de col·locar sobre la pelvis, mai sobre el ventre. Ajusta-la tan fermament com sigui possible a la part superior de les cames i per sota de la panxa. La cinta superior ha de situar-se entre els pits i l’espatlla, allunyada del coll. Assegura’t que les cintes del cinturó no pressionin gaire la panxa, però tampoc que quedin gaire folgades. Utilitzar correctament el cinturó de seguretat pot reduir les lesions fetals greus en més d’un 50%.

Reposacaps

Recorda ajustar el reposacaps adequadament.En cas de col·lisió, un reposacaps ben ajustat pot ajudar a prevenir o reduir lesions causades pel moviment del cap i el cop de fuetada cervical.

 

Finalment, és important recordar que cada embaràs és únic i que les necessitats i les preferències poden variar. Si tens dubtes o inquietuds sobre la conducció durant l’embaràs, consulta amb el teu metge o professional de la salut per rebre consells i orientació personalitzats.

 

/ Blog / Tags: , ,