Dues noies després de fer exercici físic a la platja

ELS BENEFICIS DE L’EXERCICI FÍSIC A LA PLATJA

L’estiu és l’estació perfecta per gaudir de la natura, el sol i el mar. Una de les activitats que combina aquests tres elements és l’exercici físic a la platja, una pràctica que aporta nombrosos beneficis per a la salut física i mental. A més, aquest entorn natural ofereix un escenari diferent i motivador per fer esport.

Beneficis de l’exercici físic a la platja

Treball muscular intensiu: La sorra és un terreny inestable que exigeix més esforç als músculs, especialment als de les cames i el tronc. Córrer, caminar o fer exercicis de força sobre la sorra ajuda a tonificar i enfortir la musculatura.

Millora de l’equilibri i la coordinació: L’exercici a la platja, a causa de la inestabilitat del terreny, obliga a treballar l’equilibri i la coordinació. Això és beneficiós per a esportistes de totes les edats, ja que ajuda a prevenir caigudes i lesions.

Baix impacte: La sorra actua com a amortidor natural i redueix l’impacte a les articulacions en comparació amb altres superfícies com l’asfalt. Això fa que la platja sigui un lloc ideal per a les persones amb problemes articulars o que es recuperen de lesions.

Millora cardiovascular: Activitats com córrer, el vòlei platja o el frisbee són excel·lents per augmentar la freqüència cardíaca i millorar així la salut cardiovascular. A més ajuda a cremar calories.

Reducció de l’estrès: La combinació de l’exercici físic i l’entorn natural de la platja, amb el so de les onades i l’aire fresc, té un efecte relaxant que ajuda a reduir els nivells d’estrès i ansietat.

Exposició a la llum solar: Fer exercici a l’aire lliure augmenta la producció de vitamina D gràcies a l’exposició al sol. Aquesta vitamina és essencial per a la salut òssia i el sistema immune. A més, la llum solar també millora l’estat d’ànim gràcies a l’augment dels nivells de serotonina.

Contacte social: La platja és un lloc ideal per a les activitats en grup. Fer esport amb amics o conèixer gent nova mentre es fa exercici augmenta el benestar emocional i fomenta un estil de vida saludable i socialment actiu.

Precaucions

Tot i els nombrosos beneficis, és important tenir en compte algunes precaucions per gaudir de l’exercici a la platja de manera segura:

Protecció solar: La reflexió del sol a la sorra i l’aigua augmenta l’exposició als raigs UV. És essencial aplicar crema solar amb un factor de protecció alt, portar ulleres de sol i utilitzar una gorra o barret per protegir-se del sol.

Hidratació: L’exercici a la platja pot augmentar la sudoració, per la qual cosa és important beure aigua regularment per evitar la deshidratació.

Hora del dia: Evitar fer exercici durant les hores de màxima calor (entre les 12 h i les 16 h) per reduir el risc de cops de calor i cremades solars. Els millors moments són a primera hora del matí o al capvespre.

Atenció al terreny: La sorra pot amagar objectes que poden causar lesions, com ara pedres o vidres trencats

 

En resum, l’exercici físic a la platja és una manera divertida i efectiva de millorar la salut física i mental. Amb les precaucions adequades, pots gaudir de tots els beneficis que aquest entorn únic ofereix. Així que, la propera vegada que vagis a la platja, no oblidis portar la teva roba esportiva i aprofitar tot el que la natura té per oferir-te!

/ Blog