La vitamina B12 és present en molts aliments

LA VITAMINA B12: ESSENCIAL PER LA SALUT I DELICIOSA EN LA DIETA

La vitamina B12 és una heroïna silenciosa en el món de la nutrició. Tot i que no sempre rep l’atenció que mereix, aquesta vitamina és fonamental per mantenir-nos plens d’energia i salut. A més de ser fonamental per a la nostra funció nerviosa i la producció de glòbuls vermells,  també juga un paper clau en la síntesi de l’ADN. Però, on la podem trobar?

Aliments Rics en Vitamina B12

Afortunadament, hi ha molts aliments deliciosos que ens poden ajudar a mantenir els nivells de vitamina B12 ben alts. Heus aquí alguns dels més destacats:

Fetge de vedella

Potser no és el plat preferit de tothom, però el fetge de vedella és una autèntica bomba de vitamina B12. Amb només una petita porció, ja se n’obté molt més del que es necessita en un dia.

Marisc

El marisc i especialment les cloïsses no només són un plaer per al paladar, sinó que també són una de les millors fonts d’aquesta vitamina. Una ració en pot proporcionar diverses vegades la ingesta diària recomanada.

Peix

Peixos com el salmó, la tonyina i el bacallà també en són rics i a més, estan plens d’àcids grassos omega-3, bons per al cor. Una excusa perfecta per gaudir d’un bon plat de peix fresc!

Carn de vedella

La carn de vedella, especialment la de tall magre, és una bona font de vitamina B12. És ideal per a un dinar nutritiu i saborós.

Ous

Els ous són un aliment molt versàtil i també en contenen . Pots preparar-los de mil maneres: ferrats, remenats, passats per aigua… I sempre tindràs un plat nutritiu.

Productes lactis

La llet, el formatge i el iogurt són bones fonts de vitamina B12. Un got de llet fresca al matí o un iogurt per berenar són opcions fàcils i delicioses.

Aliments enriquits

Per als vegetarians i vegans, els aliments enriquits amb vitamina B12, com els cereals d’esmorzar i les begudes vegetals, són una excel·lent alternativa. Aquests productes estan dissenyats per ajudar a cobrir les necessitats nutricionals d’aquells que no consumeixen productes d’origen animal.

Mantenir una dieta equilibrada que inclogui aliments rics en vitamina B12 és fonamental per a la salut general. Si segueixes una dieta vegana o vegetariana, assegura’t de buscar fonts enriquides o considera prendre suplements per evitar deficiències.

La vitamina B12 potser no és la més famosa de les vitamines, però la seva importància és innegable. Afortunadament, la natura ens proporciona una gran varietat d’aliments que ens ajuden a mantenir-ne els nivells òptims. Així que, la propera vegada que gaudeixis d’un bon plat de peix o d’un got de llet, recorda que estàs fent un gran favor al teu cos!

Salut i bon profit!

/ Blog / Tags: , , , ,